Sari la conținut
Prima pagină » Articole recente » „Și eu va trebui să mor…” – in memoriam Augustin Buzura

„Și eu va trebui să mor…” – in memoriam Augustin Buzura

Cu patru ani în urmă, pe 10 iulie 2017, pleca dintre noi romancierul și omul de cultură Augustin Buzura.

Folosind fragmente inedite din caietele lui Augustin Buzura și imagini difuzate în premieră, producția video „Și eu va trebui să mor… Augustin Buzura”, realizată de Mihai Adrian Buzura, fiul scriitorului, inaugurează un nou canal de Youtube, dedicat romancierului, academicianului și fondatorului de instituții culturale.

„Cărțile de până acum le-am scris sub impulsul necesității, pentru că trebuia, pentru că eram util… Dacă le privesc totuși din alt unghi, poate unghiul adevărat, nu am motive să fiu nemulțumit prea tare. Ceva din ele a trecut, fără îndoială, în conștiințele celor din jur. Ceva din ele a dovedit celorlalți că n-am murit de tot, că se poate lupta, că există speranță. Ceva din ele a trecut acum în conștiințe.”

Augustin Buzura

Acest scurt film-confesiune integrează înregistrări inedite din ultimul deceniu de viață al autorului, precum și fragmente necunoscute din caietele rămase în arhiva încă neexplorată. Am realizat acest film ca un omagiu adus tatălui meu, academicianul și scriitorul Augustin Buzura, astăzi 10 iulie 2021, la comemorarea a patru ani de când a plecat dintre noi.

Mihai Adrian Buzura

Imaginea, editarea și regia artistică a filmului aparțin lui Mihai Adrian Buzura. S-au folosit fragmente din interviuri realizate de Radu Dănilă și Radu Gavrilă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.