Bobi Pricop, regizorul spectacolului „Beginners”

„Fiecare text al lui Tim Crouch propune o experiență nouă, surprinzătoare. Cred că e unul dintre cei mai interesanți dramaturgi contemporani pentru că testează în permanență granițele teatralității, ale relației dintre public și scenă, rolurile pe care le jucăm în lume și modurile în care suntem percepuți de ceilalți. Mă interesează felul în care experimentează cu forme artistice noi, uneori riscante, pentru a vorbi despre niște realități fundamentale, universale. În „Beginners” lucrul ăsta e poate mai limpede ca oricând. De-asta mi-am și dorit atât de mult să montez acest spectacol, care cred că rezonează acut în fiecare dintre noi. Pentru că vorbește despre copilărie, despre poveștile pe care le învățăm când suntem mici și despre cele pe care ni le creăm despre noi mai târziu”.

Binecunoscut publicului mai ales prin spectacolele care se folosesc de tehnologii multimedia, ca „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” de la Teatrului Național „I.L. Caragiale”, regizorul Bobi Pricop încearcă să experimenteze, de fiecare dată, modalități noi de comunicare între scenă și spectatori. Este punctul în care se întâlnește cu britanicul Tim Crouch, unul dintre cei mai neconvenționali creatori de teatru de azi. Căutările acestuia îl captivează pe Bobi Pricop, de vreme ce regizorul este la a treia montare a unui text scris de Tim Crouch. Bobi Pricop se întoarce la Teatrul Național București, cu „Beginners”. Premiera va avea loc pe 3 și 4 martie, la Sala Atelier.

(foto: Andrei Gîndac)

Teatrul Național „I.L. Caragiale” București

„Beginners” de Tim Crouch (Traducere: Silvia Năstasie, Andrei Marinescu)

Regie: Bobi Pricop

Scenografie: Nikola Toromanov
Muzica: Eduard Gabia
Mișcare scenică: Eduard Gabia
Desen: Dan Basu
Animație: Dan Basu
Distribuția: Raluca Aprodu, Ada Galeș, Alexandru Potocean, Istvan Teglas, Ciprian Nicula și copiii Chloe Basu, Eva-Ilinca Crudu, Maria Moustache, Maria Luana Colica, Erica Mihaela Tanasov, Rareș Gheorghe, Victor Vasilescu, Radu Anghelina, Ștefan Popa

Cristina Rusiecki
Ultimele postari ale lui Cristina Rusiecki (vezi toate)

Lasă un răspuns