Sari la conținut
Prima pagină » Articole recente » Arte vizuale. We AR Culture

Arte vizuale. We AR Culture

O perspectivă asupra NAG 2020, la categoria evenimente care s-au desfășurat în alte orașe decât Bucureștiul: cantitativ Clujul a fost un pic mai sărac față de Timișoara și Brașov, dar încă pare să exceleze calitativ. În plus, este de reținut inițiativa de la Iași semnată Dan Perjovschi & Monotremu de a organiza „Școală-te!”, o expoziție-atelier legată de pedagogia artistică.
La Cluj, pe lângă celelalte evenimente, desfășurate în galerii mai vechi sau mai noi, în spații-studio sau în Mănăstirea Franciscană, pe lângă expoziția semnată Adrian Crăciunoiu și Gabriel Marian și subtitrată „tablouri care elimină Covid-ul prin magia culorilor, precum și instalații interactiv-evolutive care stimulează empatia”, a fost promovat și festivalul Clujotronic. Sub titlul „We AR Culture”, festivalul a inclus o secțiune de realitate augmentată.


Clujotronic, 2020

La Timișoara Liviana Dan a curatoriat la Kunsthalle Bega o amplă expoziție intitulată „Sensul sculpturii” (de la Napoleon Tiron la Alexandra Pirici). Asta e! Nu putea lipsi o expoziție cu „desene din izolare”: a fost la galeria Helios și i-a inclus, printre alții, pe Cătălina Nistor, Lea Rasovszky sau Cristian Sida.


Kunsthalle Bega, Sensul sculpturii

Sibiul se remarcă prin expozițiile colective „20-20: Artiști în izolare” la Turnul Sfatului, plus inaugurarea spațiului No!Hai Ambasada Creativă cu expoziția de pictură „Normality?!”. Aici, Alexandru Cinean și Raluca Elena Coșăreanu și-au propus ca discurs artistic „lucrări care ne arată viaţa în simplitatea ei, inundată însă de culoare, snobism, fashion, pasiune, dragoste, moarte”.


Normalitiy?!, No!Hai Ambasada Creativă

Un comentariu la „Arte vizuale. We AR Culture”

  1. Pingback: Arte vizuale. We AR Culture – News Xspring

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.